icon for benefit1

TEST

Növeli az energiát és a vitalitást
Erősíti az immunrendszert
Javítja a fizikai közérzetet

icon for benefit2

ELME

Segíti a koncentrációt és a tisztánlátást
Csökkenti a szorongást és a stresszt
Fejleszti a rövid és a hosszú távú memóriát

icon for benefit3

LÉLEK

Belső békét és nyugalmat ad
Támogatja a pozitív energiákat
Lelki egyensúlyt és harmóniát teremt

Próbáld ki a Fálun Gongot még ma

Foglald le a helyet magadnak egy INGYENES 1.5 órás webináriumra

Mi a Fálun Gong
(Fálun Dáfá)?

A Fálun Gong, vagy más néven Fálun Dáfá egy ősi hagyományokon alapuló gyakorlat a test és a szellem fejlesztésére, mely öt nyugodt, könnyen elsajátítható gyakorlatból és meditációból áll. Tanításai az Őszinteség, Együttérzés, Türelem egyetemes alapelvekre épülnek. A Fálun Gongot az önkéntesek ingyenesen tanítják. Az élet legkülönbözőbb területéről érkezett emberek gyakorolják a világ több mint 130 országában.

Truthfulness · Compassion · Forbearance

Az Öt Fálun Gong Gyakorlat

first exercise
1Buddha kinyújtja ezer kezét
Ez a gyakorlat megnyitja a test összes energiacsatornáját gyengéd, nyújtózó mozdulatokkal.
second exercise
2Fálun karóállás
Ez egy négy statikus testtartásból álló gyakorlat, melyeket egyenként több percig tartanak ki, növeli az ember energiaszintjét és felébreszti a bölcsességét.
third exercise
3A két kozmikus pólus összekapcsolása
A kéz gyengéd felfelé és lefelé történő mozgatásán keresztül ez a gyakorlat megtisztítja a testet az univerzum energiájának felhasználásával.
fourth exercise
4A Fálun Égi kör
Ez a gyakorlat a kezeket gyengéden végig vezetve a testhez közel, de azt nem érintve, elöl és hátul egyaránt, kijavítja a test minden rendellenes állapotát, és előidézi az energia körbe keringését
fifth exercise
5A magasabb képességek megerősítése
Ez egy olyan meditáció, amely a mély nyugalomba való belépésen keresztül segít újra megnyitni a testet és az elmét, ezáltal erősítve az ember isteni erőit és energiaszintjét.

Vélemények azoktól az emberektől, akik a Fálun Gongot gyakorolják

A Fálun Dáfához egy 57 éves, öregedő, az élettől kimerült emberként érkeztem. De most, öt évvel később, fiatalabbnak nézek ki, a ráncaim szinte teljesen eltűntek, és az energiaszintem folyamatosan nő. Jobban érzem magam, több erőt érzek magamban, és tisztább a gondolkodásom.

– Connie Chipkar, Toronto

Rockzenészként nem éppen egészséges környezetben éltem. De amikor elkezdtem a Fálun Gongot gyakorolni, egy hónap alatt ki tudtam szakadni a környezeti ártalmakból, az alkoholizálásból és a drogozásból. A Zhuan Fálun olvasása segített nekem, hogy gyorsan kijussak ebből a rossz helyzetből.

– Sterling Campbell, New York

A Fálun Gong tudást és bölcsességet ad nekem, hogy jobb fiú, férj és barát legyek. Lehetővé teszi számomra, hogy a nehéz körülmények között is helyes döntéseket hozzak.

– Nick Janicki, Phoenix

Fálun Gong a Világ Körül

alternative
Fiatal gyakorlók Izraelben
alternative
Csoportos gyakorlás Tajpejben
alternative
Fálun Gong Koreában
alternative
42. utca, New York
alternative
Fálun Gong Oroszországban
alternative
Fálun Gong az amerikai Capitoliumnál
alternative
Egy békés elme a fiatalkorban kezdődik
alternative
Párizs éjjel
alternative
Egy ünnepélyes pillanat
alternative
Apa és fia egy jó ügyért
alternative
Iskolás diákok Indiában
alternative
Az igazi boldogság nem marad rejtve!
alternative
A nyugalom ereje
alternative
Sosem vagy túl fiatal a gyakorlat megtanulásához
alternative
Fejleszti a fizikai erőnlétet és a szellemi képességeket
alternative
Csoportos reggeli gyakorlás a kínai Chengdu-ban az 1990-es években
alternative
Csoportos reggeli gyakorlás a kínai Guangzhou–ban az 1990-es években

Gyakori kérdések a Fálun Gonggal kapcsolatban

1Melyek a Fálun Gong tanításai és alapelvei?
A Fálun Gong középpontjában az Őszinteség, az Együttérzés és a Türelem (kínaiul Zhen 真, Shan 善 és Ren 忍) elvei állnak. A Fálun Gong azt tanítja, hogy ezek az univerzum alapvető tulajdonságai. A gyakorlók meditációval, speciális csigong gyakorlatokkal és az erkölcsi alapelvek tanulmányozásával igyekeznek megvalósítani ezeket a tulajdonságokat a mindennapi életükben.
A Fálun Gonghoz hasonló csigong-gyakorlatok a "művelési gyakorlatok" szélesebb körű hagyományának részét képezik, amelyek évezredek óta léteznek Ázsiában. Nyugaton a Fálun Gongot teológiai és erkölcsi tanításai alapján gyakran vallásnak minősítik. A Fálun Gong azonban nagyban különbözik a hagyományos értelemben vett vallásoktól abban, hogy nem tartalmaz imádatot, rituálékat vagy pénzgyűjtést. Az emberek szabadon jöhetnek és mehetnek, és mindenkit szívesen látnak, függetlenül a származásától.
A Fálun Gong mindenki számára nyitott. Bár Kínából származik, az emberek világszerte gyakorolják. Ma már több millió, különböző etnikai, kulturális és faji háttérrel rendelkező ember gyakorolja a Fálun Gongot az élet minden területéről. A világ több mint 80 országában önkéntesek tanítják. A Fálun Gong könyveket több mint 40 nyelvre fordították le, és ingyenesen elérhetők az interneten.
1999 elején a kínai kormány tisztviselői és az állami média becslései szerint 70-100 millió ember gyakorolta a Fálun Gongot Kínában, ami a világ leggyorsabban növekvő spirituális tanítását jelentette abban az időben. Ma a Fálun Gong gyakorlók a világ több mint 80 országában megtalálhatóak, de nehéz meghatározni a gyakorlók pontos számát, mivel ennek az iskolának nincs tagsági rendszere.
A Fálun Gongot először Li Hongzhi úr mutatta be a nyilvánosságnak, aki a kínai Changchunból származik, és jelenleg az Egyesült Államokban él. Ötször jelölték Nobel-békedíjra, az Európai Parlament pedig jelölte őt a szólásszabadságért járó Szaharov-díjra. Az Egyesült Államokban megkapta a Freedom House nemzetközi vallásszabadságért járó díját is.
A Fálun Gong az 1990-es években széles körben népszerű volt Kínában, és a kínai kormány akkoriban nagyra értékelte és díjakkal jutalmazta. A Kínai Kommunista Párt néhány vezetője azonban 1999-ben erőszakos kampányt indított a gyakorlat ellen, a Fálun Gong növekvő népszerűsége miatt, illetve mert úgy érezték, hogy a Fálun Gong által az erkölcsös életmódra és a hagyományos kínai kultúrára helyezett hangsúly veszélyt jelent az ateista kommunista rezsimre, amely nagyrészt az ellenőrzés és a félelem útján uralkodik.

Sok bennfentes arra is rámutatott, hogy Kína akkori legfőbb vezetője, Csiang Cö-min személyesen nehezményezte a Fálun Gong népszerűségét, mert attól tartott, hogy az elvonhatja a figyelmet az erőfeszítéseiről, hogy maradandó örökséget építsen saját magának.

A világ kormányai és emberi jogi csoportok, köztük az Amnesty International és a Human Rights Watch felszólították a Kínai Kommunista Pártot, hogy hagyjon fel a Fálun Gong üldözésével. Elítélték az üldözést, mivel úgy vélik, hogy ez egy paranoiás rezsim törvénytelen támadása egy békés hit követői ellen.
A „Fálun Dáfá” és a „Fálun Gong” ugyanarra a gyakorlatra utal. A „Fálun Dáfá” a hivatalos név, míg a „Fálun Gong” a Kínában népszerűbb köznyelvi kifejezés.

A Fálun Dáfá fordítása „A Nagy Törvény Törvénykereke”