icon for benefit1

CORP

Stimulează energia și vitalitatea
Întărește sistemul imunitar
Îmbunătățește condiția fizică

icon for benefit2

MINTE

Atinge starea de concentrare și claritate
Eliberează de stres și anxietate
Îmbunătățește memoria pe termen lung și scurt

icon for benefit3

SPIRIT

Dobândește pacea și liniștea interioară
Susține energia pozitivă
Armonizează bunăstarea spirituală

Încearcă Falun Gong chiar astăzi

Selectează data și ora participării la un webinar GRATUIT de 90 de minute

CE este Falun Gong
(Falun Dafa)?

Falun Gong, numită și Falun Dafa, este o practică tradițională chineză pentru minte și corp, care constă din cinci exerciții și meditație ușor de învățat. Această practică este îndrumată de principiile Adevăr, Compasiune și Toleranță. Este gratuită și practicată de oameni din toate domeniile societății în peste 130 de țări din întreaga lume.

Truthfulness · Compassion · Forbearance

Cele cinci exerciții Falun Gong

first exercise
1Buddha arătând o mie de mâini
Prin mișcări blânde de întindere, acest exercițiu deschide toate canalele energetice din corp.
second exercise
22. Postura Falun în Picioare
Constă din patru poziții statice de ținere a roții, timp de câteva minute fiecare. Acest exercițiu crește nivelul de energie al persoanei și sporește înțelepciunea.
third exercise
3Străpungând cele două extreme cosmice
Prin mișcări blânde de alunecare a mâinilor, este purificat corpul folosind energia din univers.
fourth exercise
4Circuitul Celest Falun    
Prin parcurgerea lină a mâinilor pe deasupra întregului corp, din față spre spate, acest exercițiu remediază toate condițiile anormale din corp și face ca energia să circule amplu.
fifth exercise
5Întârirea puterilor divine
O meditație care redeschide atât corpul, cât și mintea prin intrarea în liniște profundă, întărind astfel puterile divine și potența energetică.

Impresii de la oameni care practică
Falun Gong

Am venit la Falun Dafa la vârsta de 57 de ani fiind epuizată de viață. Acum, cinci ani mai târziu, arăt mai tânără, ridurile mele aproape au dispărut, iar energia mea crește continuu. Mă simt mai bine, mai puternică și cu o minte mult mai clară.”

– Connie C, Toronto

Fiind muzician, mediul meu nu era din cele mai sănătoase. Dar când am început să practic Falun Gong, într-o lună, am scăpat de toate acele pericole ale mediului meu, alcool și droguri. Lectura cărții ”Zhuan Falun” m-a ajutat să ies rapid dintr-un mediu toxic.”

– Sterling Campbell, New York

Falun Gong îmi oferă cunoștințele și înțelepciunea pentru a fi un soț, un fiu și un prieten mai bun. Mă ajută să fac alegerile corecte chiar și în circumstanțe dificile.”

– Nick Janicki, Phoenix

Falun Gong
în lume

alternative
Tineri practicanți, Israel
alternative
Locul de practică în grup în Taipei, Taiwan
alternative
Practicanți Falun Dafa din Korea de Sud la parada dedicată Zilei Internaționale Falun Dafa, New York
alternative
Strada (Nr) 42, New York or 13 mai , Ziua Internațională Falun Dafa, New York
alternative
Practicanți Falun Dafa din Rusia la parada dedicată Zilei Internaționale Falun Dafa, New York
alternative
Falun Gong în fața Capitoliului, Washington
alternative
O minte liniștită începe de la o vârstă fragedă
alternative
La Paris, noaptea
alternative
Moment solemn de comemorare a victimelor persecuției din China
alternative
Tată și fiu protestează pentru o cauză dreaptă
alternative
Elevi executând meditația, în India
alternative
Fericirea adevărată nu poate fi ascunsă
alternative
Puterea liniștii
alternative
Niciodată nu este prea devreme să înveți exercițiile
alternative
Îmbunătățește condiția fizică și agilitatea mentală
alternative
Morning group exercise in Chengdu, China, in the 1990s
alternative
Exercițiu de grup dimineața, în orașul Guangzhou, China, anii 90

Întrebări & Răspunsuri frecvente

1În ce constă învățătura Falun Gong?
Principiile de Adevăr, Compasiune și Toleranță (sau în chineză, Zhen 真, Shan 善 și Ren 忍) stau la baza Falun Gong, acestea fiind calitățile fundamentale ale universului. Practicanții se străduie să adopte aceste calități în viața lor de zi cu zi prin meditație, exerciții de Qi-Gong și studiul principiilor morale.
Practicile de Qigong precum Falun Gong, fac parte dintr-o tradiție mai largă de „practică de cultivare” care a existat în Asia de milenii. În Occident, Falun Gong este adesea calificat ca fiind o religie ca urmare a învățăturilor sale teologice și morale. Cu toate acestea, Falun Gong diferă foarte mult de religii în sensul convențional, prin faptul că nu implică închinare, ritualuri sau colectarea de bani. Oamenii sunt liberi să vină și să plece și toată lumea este binevenită, indiferent de mediul de proveniență sau de categoria socială din care face parte.
Falun Gong este deschis tuturor. Deși este originar din China, este practicat de oameni din întreaga lume. Astăzi, milioane de oameni din diferite medii etnice, culturale și rasiale și din toate categoriile sociale practică Falun Gong. Este predat de voluntari în peste 130 de țări de pe tot globul. Cărțile Falun Gong au fost traduse în 48 de limbi și sunt disponibile gratuit online.
La începutul anului 1999, oficialii guvernamentali chinezi și mass-media de stat estimau că 70-100 de milioane de oameni practicau Falun Gong în China, ceea ce o făcea, la acel moment, învățătura spirituală cu cea mai rapidă creștere a numărului de aderenți în lume. Astăzi, deși oamenii care practică Falun Gong se găsesc în peste 130 de țări din întreaga lume, este dificil să fie estimată o cifră precisă, deoarece practica nu are conceptul de membru.
Falun Gong a fost făcut public pentru prima dată de domnul Li Hongzhi, originar din Changchun, China. Trăind acum în Statele Unite, domnul Li a fost nominalizat de cinci ori la Premiul Nobel pentru Pace și de Parlamentul European la Premiul Saharov pentru Libertatea Gândirii. El este, de asemenea, laureat al Premiului Internațional pentru Libertatea Religioasă din partea Freedom House, cu sediul în SUA.
Falun Gong a fost foarte popular în China în anii 1990 și foarte apreciat și premiat de guvernul chinez la acea vreme. Cu toate acestea, câțiva conducători ai Partidului Comunist Chinez au lansat o campanie violentă împotriva acestei practici, în 1999. PCC a perceput popularitatea crescândă și accentul pus de Falun Gong pe viața morală și cultura tradițională chineză, ca pe o amenințare pentru regimul său ateist, care guvernează prin control și frică.

Mulți oameni din interior subliniază, de asemenea, că liderul de vârf al Chinei de la acea vreme – Jiang Zemin – era supărat personal de popularitatea Falun Gong, temându-se că acesta sustrăgea atenția de la eforturile sale de a-și construi o moștenire de durată.

Guvernele din întreaga lume și grupurile pentru drepturile omului, inclusiv Amnesty International și Human Rights Watch, au cerut Partidului Comunist Chinez să oprească persecuția Falun Gong. Ei au condamnat persecuția ca fiind un atac ilegal al unui regim paranoic împotriva adepților unei credințe pașnice.
„Falun Dafa” și „Falun Gong” se referă la aceeași practică. „Falun Dafa” este numele formal, în timp ce „Falun Gong” este un termen mai colocvial devenit popular în China. În engleză, „Falun Dafa” se traduce prin „Marea Cale a Roții Legii”.