icon for benefit1

LICHAAM

Verhoog je energie & vitaliteit
Versterk je immuunsysteem
Verbeter je fysieke welzijn

icon for benefit2

GEEST

Bereik focus & helderheid
Verlicht stress & onrust
Verbeter je korte- & langetermijngeheugen

icon for benefit3

INNERLIJKE RUST

Bevrijd jezelf van je gehechtheden
Bereik innerlijke rust & stilte
Keer terug naar je ware zelf

Leer Falun Gong vandaag nog

Kies een datum uit onze kalender en schrijf je in voor een GRATIS webinar van 1,5 uur

* Uw informatie zal strikt vertrouwelijk worden behandeld.

In overeenstemming met de Europese GDPR-regelgeving geef ik toestemming om mijn naam en emailadres te gebruiken om de toegangslink en bijkomende praktische informatie voor dit webinar per e-mail te versturen.

Wat is Falun Gong
(Falun Dafa)?

Falun Gong, ook bekend als Falun Dafa, is een traditionele methode voor de verfijning van lichaam en geest bestaande uit vijf rustige, gemakkelijk te leren oefeningen en meditatie. Het wordt geleid door de universele principes Waarachtigheid, Mededogen en Verdraagzaamheid. Falun Gong is steeds kosteloos aan te leren en wordt beoefend door mensen uit alle lagen van de bevolking in meer dan 100 landen wereldwijd.

Waarachtigheid  Mededogen  Verdraagzaamheid

Vijf Falun Gong-oefeningen

first exercise
1Boeddha Toont Duizend Handen
Door middel van rustige strekbewegingen opent deze oefening alle energiekanalen in het lichaam.
second exercise
2Falun Staande Houding
Deze oefening bestaat uit vier statische houdingen die elk gedurende enkele minuten worden aangehouden. Het verhoogt het energieniveau en doet wijsheid ontwaken.
third exercise
3De Twee Kosmische Uitersten Doordringen
Deze oefening bestaat uit rustige, op- en neergaande handbewegingen en zuivert het lichaam met energie uit het universum.
fourth exercise
4Falun Hemelse Circulatie    
Deze oefening gaat met de handen rustig langs de voor- en achterkant van het hele lichaam. Het laat overal energie circuleren en herstelt abnormale condities in het lichaam.
fifth exercise
5Versterken van de Goddelijke Krachten
Deze zittende oefening is een meditatie die specifieke handposities hanteert om lichaam en geest te verfijnen. Het versterkt hogere vermogens en energie.

Gepresenteerd door mensen die
Falun Gong beoefenen

Ik begon met de beoefening van Falun Dafa als een 57-jarige die nogal levensmoe was geworden. Nu, vijf jaar later, zie ik er jonger uit, zijn mijn rimpels bijna verdwenen en neemt mijn energie voortdurend toe. Ik voel me beter, sterker en helderder van geest.

– Connie Chipkar, Toronto

Als muzikant was mijn omgeving niet bepaald de gezondste. Maar nadat ik Falun Gong begon te beoefenen, kwam er binnen een maand een einde aan al die slechte gewoontes, alcohol en drugs. Het lezen van Zhuan Falun hielp me om mezelf snel weer op het rechte pad te krijgen.

– Sterling Campbell, New York

Falun Gong geeft me de kennis en wijsheid om een betere zoon, echtgenoot en vriend te zijn. Het stelt me in staat de juiste keuzes te maken, zelfs in moeilijke omstandigheden.

– Nick Janicki, Phoenix

Falun Gong
Wereldwijd

Jonge beoefenaars in Israël
Jonge beoefenaars in Israël
Oefenplaats in Taipei, Taiwan
Oefenplaats in Taipei, Taiwan
Falun Gong in Korea
Falun Gong in Korea
42nd Street, New York, Verenigde Staten
42nd Street, New York, Verenigde Staten
Falun Gong in Rusland
Falun Gong in Rusland
Falun Gong bij het Capitool in Washington DC
Falun Gong bij het Capitool in Washington DC
Een vredige geest begint op jonge leeftijd
Een vredige geest begint op jonge leeftijd
Parijs bij nacht
Parijs bij nacht
Een plechtig moment
Een plechtig moment
Vader en zoon voor een goed doel
Vader en zoon voor een goed doel
Scholieren in India
Scholieren in India
Ware vreugde kun je niet verbergen!
Ware vreugde kun je niet verbergen!
De kracht van innerlijke rust
De kracht van innerlijke rust
Nooit te jong om de oefeningen te leren
Nooit te jong om de oefeningen te leren
Verbeter fysieke energie en mentale veerkracht
Verbeter fysieke energie en mentale veerkracht
Oefenplaats 's ochtends in de jaren '90 in Chengdu, China
Oefenplaats 's ochtends in de jaren '90 in Chengdu, China
Oefenplaats 's ochtends in de jaren '90 in Guangzhou, China
Oefenplaats 's ochtends in de jaren '90 in Guangzhou, China

Falun Gong veelgestelde vragen

1Wat zijn de leringen en overtuigingen van Falun Gong?
De kern van Falun Gong bestaat uit de principes Waarachtigheid, Mededogen en Verdraagzaamheid (in het Chinees, Zhen 真, Shan 善, en Ren 忍). Falun Gong onderricht dat dit de meest fundamentele kwaliteiten van het universum zijn. Beoefenaars streven ernaar deze kwaliteiten in hun dagelijks leven te verwezenlijken door middel van meditatie, specifieke Qigong-oefeningen, en het bestuderen van morele principes.
Qigong-oefeningen zoals Falun Gong maken deel uit van een bredere traditie van "cultivatiebeoefening" die al duizenden jaren in Azië bestaat. Op grond van zijn spirituele en morele leer wordt Falun Gong in het Westen vaak als een godsdienst beschouwd. Falun Gong verschilt echter op essentiële punten van religies, aangezien er geen sprake is van aanbidding, rituelen of het inzamelen van geld. Iedereen is vrij om te komen en te gaan. Iedereen is welkom, ongeacht zijn of haar achtergrond.
Falun Gong is toegankelijk voor iedereen. Het is in China ontstaan maar wordt over de hele wereld beoefend. Tegenwoordig wordt Falun Gong beoefend door miljoenen mensen met verschillende etnische en culturele achtergronden en uit alle lagen van de bevolking. Het wordt kosteloos onderwezen door vrijwilligers in meer dan 100 landen wereldwijd. Falun Gong boeken zijn vertaald in 40 talen en zijn gratis online beschikbaar.
Chinese regeringsfunctionarissen en de Chinese staatsmedia schatten begin 1999 dat 70 tot 100 miljoen mensen in China Falun Gong beoefenden. In die tijd was het de snelst groeiende spirituele discipline ter wereld. Ook al zijn er nu in meer dan 100 landen wereldwijd mensen die Falun Gong beoefenen, het is moeilijk om precieze aantallen te geven omdat de discipline geen lidmaatschap heeft.
Falun Gong werd voor het eerst openbaar gemaakt door de heer Li Hongzhi, die uit de stad Changchun in China komt en momenteel in de Verenigde Staten woont. Hij werd vijf keer genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede en werd door het Europees Parlement genomineerd voor de Sacharovprijs voor de vrijheid van denken. Hij ontving ook de International Religious Freedom Award van Freedom House in de Verenigde Staten.
Falun Gong was in de jaren negentig in heel China erg populair en werd in die tijd zelfs door de Chinese overheid geprezen en bekroond.

Veel insiders wijzen er ook op dat het toenmalige staatshoofd van China, Jiang Zemin, een persoonlijke afkeer had van de populariteit van Falun Gong en dat hij bang was dat het de aandacht afleidde van zijn inspanningen om een ​​blijvende erfenis voor zichzelf op te bouwen.

Regeringen over de hele wereld en mensenrechtenorganisaties, waaronder Amnesty International en Human Rights Watch, hebben de Chinese Communistische Partij opgeroepen om de vervolging van Falun Gong te stoppen. Ze hebben de vervolging veroordeeld als een illegale aanval op aanhangers van een vreedzaam geloof uitgevoerd door een paranoïde regime.
"Falun Dafa" en "Falun Gong" zijn twee namen voor dezelfde discipline: "Falun Dafa" is de officiële naam, terwijl de naam "Falun Gong" ook erg populair is, vooral in China.

"Falun Dafa" kan vertaald worden als "Wetswiel van de Grote Wet".